Meclis Toplantımızı Bakan Hulusi Akar’ın Katılımı İle Gerçekleştirdik

Meclis Toplantımızı Bakan Hulusi Akar’ın Katılımı İle Gerçekleştirdik

Meclis Toplantımızı Bakan Hulusi Akar’ın Katılımı İle Gerçekleştirdik

Bakan Akar, “Cumhurbaşkanımızın savunma sanayiine olan ısrarı bütün sistemi hareketlendirdi”

Başkan Büyüksimitci, “Ülkemizin savunma sanayiinde geldiği nokta hepimizin göğsünü kabartıyor”

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısını Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın katılımı ile gerçekleştirdik. KAYSO meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, OSB Başkanları, MÜSİAD ve TÜMSİAD Başkanları, milletvekili adayları, meclis üyeleri, meslek komitesi üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve yüksek istişare kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Abidin Özkaya, toplantıya katılımlarından dolayı Bakan Akar’a teşekkür ederek, “Yurt içinde ve yurt dışındaki faaliyetlerinizi takdir ve gururla takip ediyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğini korumada göstermiş olduğunuz mücadeleden dolayı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, sizlere ve tüm güvenlik güçlerimize minnettarız. Depremde göstermiş olduğunuz gayretler de takdire şayandır. Gece gündüz demeden sizin ve gözbebeğimiz TSK’nın gayretleri milletimize güven vermiştir” dedi.

Savunma sanayi konusunda Türk milletine güven geldiğini vurgulayan Özkaya, “Artık batılı ülkeler yapar, biz yapamayız, sadece satın alırız modundan kurtulmaya başladık.  Hatta biz daha iyisini yaparız der hale geldik. Bu güvenle savunma sanayiinde yüzde 80 yerlilik oranını yakaladık. İnşallah Kayseri’miz de bu yatırım ve üretimlerden payını alacak. Zaten var olan şehrimizin potansiyelini hep birlikte canlandıracağız” diye konuştu.

Sanayiciler olarak ülkenin geleceğine inandıklarını açıklayan Özkaya üretmeye, istihdama ve ihracata devam ettiklerini, bundan sonra da Ar-Ge ve inovasyon odaklı yatırımlara devam edeceklerini söyledi. Özkaya ayrıca, 14 Mayıs seçimlerinin milletimize hayırlı olmasını dileyerek, seçimlerin ülkemize huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, meclis toplantısına katılımlarından dolayı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a teşekkür ederek, “Depremin ilk gününden beri canla başla çalışarak, deprem zedelerimizin yaralarına merhem olmaya çalışan Bakanımız Sayın Hulusi Akar’a, Valimiz Sayın Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç’a huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yorumlar