CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ALİ ÖZTUNÇ: İKTİDARINI KORUMAK İÇİN ŞİDDET VE AYRIMCILIĞI KÖRÜKLÜYOR

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ALİ ÖZTUNÇ: İKTİDARINI KORUMAK İÇİN ŞİDDET VE AYRIMCILIĞI KÖRÜKLÜYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 25 Aralıkta Gaziantep’te yaptığı konuşma sonrasında hayvanlara yönelik şiddetin arttığını aktaran CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç; “Hayvanlara şiddeti, kötü muameleyi körüklüyor, halkı birbirine düşmanlaştırıyor” açıklamasında bulundu.

Ekonomik krizi perdelemek için düşmanlık tohumları ekiyor

Gaziantep Şahinbey’de iki köpeğin saldırısı sonrasında yaralanan Asiye Ateş’e ve ailesine geçmiş olsun dileklerini ileten Öztunç; “Asiye’nin babası işten atılmıştır. Bu duruma ses etmesi gereken Cumhurbaşkanı, kendi kabahatlerini gizlemek adına ailenin yoksulluğu üzerinden toplumu birbirine düşmanlaştırmaya çalışıyor” dedi.

Öztunç’un açıklamasında ; “Cumburbaşkanı söz konusu cümleleriyle, yoksullaşan halk kesimlerini hayvanseverlere, dahası orta sınıflara düşman etmeye çalışmaktadır. Geçtiğimiz günlerde, dövizde yaşanan ani yükselme ve düşüş hareketlerinde yaşanan vurgunu, zenginleşmeyi perdelemek isteyen Erdoğan’ın hayvanseverle ilgili açıklamaları, hayvanlara yönelik şiddeti körüklemek, artan yoksulluğu ve derinleşen krizi perdelemek anlamına gelmektedir. Günübirlik gündem değiştirmek için küçücük bir çocuğu dahi kullanmaktadır” ifadeleri yer aldı.

Hayvanlara yönelik şiddet arttı
Cumhurbaşkanının, "Belediyeleri sahipsiz hayvanları sokaktan alacak adımları atmaya çağırıyorum" sözleri sonrasında AKP’li belediyeler tarafından başlatılan toplama ve zorla alıkoyma operasyonlarında, sokak köpeklerinin çoğunun daha barınaklara varamadan yaralandığına, sakatlandığına dair haberlerin basında ve sosyal medyada geniş yer edindiğini aktaran Öztunç, “Şu ana kadar sokak hayvanlarıyla ilgili yükümlülüklerini yerine getirmeyen, hayvan hakları anlamında etkili ve sahici düzenlemeler ve uygulamalar geliştirmekten özellilkle imtina eden AKP iktidarı yine üzerinden suç savmaya çalışmaktadır. Hayvanlarla ilgili kanun teklifi meclise geldiğinde eşi Emine Hanımla birlikte Leblebi adlı köpekleriyle fotoğraf çektiren Erdoğan’ın hayvanlar konusunda samimi olmadığı da ortaya çıktı” dedi.

Yorumlar