İlimiz Jandarma Komutanlığınca 2020 Kasım ayında yürütülen asayiş faaliyetleri kapsamında;

İlimiz Jandarma Komutanlığınca 2020 Kasım ayında yürütülen asayiş faaliyetleri kapsamında;

T.C.

KAYSERİ VALİLİĞİ

İl Jandarma Komutanlığı

                                                                                                                                             

                                                                                                                            02 Aralık 2020

BASIN DUYURUSU

            İlimiz Jandarma Komutanlığınca 2020 Kasım ayında yürütülen asayiş faaliyetleri kapsamında;

          (37) kasten yaralama olayında yakalanan (67) şüpheli haklarında yapılan soruşturma evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edilmiş olup, (2) şüpheli tutuklanmıştır.

          (15)’i evden, (7)’i bağ ve bahçeden, (3)’ü otodan, (3)’ü işyerinden, (2)’si kamu kurum ve kuruluşlarından, (2)’si inşaattan, (3)’ü kablo, (1) oto hırsızlığı ve (7) dolandırıcılık olmak üzere (43) olayda toplam (34) şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir.

          Uyuşturucu ile mücadele kapsamında; (21) “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” ile “Kullanmak için Uyuşturucu Madde Satın Almak/Bulundurmak/Kullanmak”, (4) resmi belgede sahtecilik,   (2) 5307 sayılı Kanuna Muhalefet, (1) 5607 sayılı Kanuna Muhalefet, (6) izinsiz kazı yapmak olmak üzere (31)  olayda toplam (59) şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir.

          İcra edilen kaçakçılık ve organize suçlara yönelik operasyonlarda; (202) adet Captagon hap, (22.572) gram kubar esrar, (520) gram toz esrar, (46) gram metamfetamin, (3) uyuşturucu kullanma aparatı, (10.000) gram kıyılmış tütün, (50) karton makaron, (4) adet muhtelif sahte belge, (1) adet dedektör ve (11) adet muhtelif kazı malzemesi ele geçirilmiştir.

          Terör ile mücadele kapsamında; “DEAŞ”, “PKK/KCK”, “TKP/ML” ve “FETÖ/PDY” terör örgütü suçlarından (9) olayda toplam (17) şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir.

          Dönem içerisinde ailesi ve yakınları tarafından kayıp şahıs müracaatında bulunulan (8) şahıstan (5)’i bulunmuştur.

          Çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan (252) şahıs yakalanmıştır.

            Koruma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen aile hukukundan doğan bakım, eğitim veya destek olma yükümlülüğünü yerine getirmeyen (19) aile hakkında “Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhmali “nden işlem yapılmıştır.

            Sokakta dilendirilen çocukların tespiti durumunda ”Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali” ve ”Kabahatler Kanununun 33’ünücü Maddesi“ gereğince işlem yapılmaktadır.

            Çocuk ve kadın ile ilgili işlemlerin yürütülmesinde paydaş olan diğer kurum ve kuruluşlara koordine kurularak faaliyetlerin bütünlük içinde yürütülmesi sağlanmaktadır. (Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çocuk İzlem Merkezi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, İşkur, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü vb.)

Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla etkin mücadele edebilmek için eş zamanlı olarak gerçekleştirilen (3) uygulamada; (103) berber/kuaför/güzellik merkezi, (180) ticari taksi, (56) pazar yeri/sosyete pazarı, (314) şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım aracı, (302) kahvehane/kıraathane, (4) hamam/sauna, (220) lokanta/restoran/kafe vb. yerler, (10) spor merkezi, (63) park/piknik/mesire yerleri, (75) konaklama tesisi, (5) çay bahçesi, (10) nikâh/düğün yeri, (3) internet kafe/salon/elektronik oyun yeri, (782) camii ve (18) halı sahanın denetim ve kontrolü yapılmıştır.

           

            Kayseri İl Jandarma Komutanlığınca, bölgemizin huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik yapılan operasyonlar, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir.

 

            Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yorumlar