SP KAYSERİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI: “İNTİHARLARIN SORUMLUSU İKTİDARDIR”

SP KAYSERİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI: “İNTİHARLARIN SORUMLUSU İKTİDARDIR”

SP KAYSERİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI: “İNTİHARLARIN SORUMLUSU İKTİDARDIR”

Saadet Partisi Kayseri Gençlik Kolları Başkanı Yasin Şahan son zamanlarda artış yaşayan intiharlarla ilgili basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına başlarken gelir düzeyinin düşüklüğü, yoksulluğun artması, yaşam standartının düşmesi ve bunların neticelerinde insanların çaresiz hale getirildiğinden bahsetti. Ve “Gençlerimiz gelecek kaygısı yaşamakta ve üniversite mezunu olsa bile iş bulamayacağının korkusu ile psikolojik sıkıntılar yaşamaktadır. Bunun öncesinde eğitim sistemindeki manevi eksiklik ise gençlerin bir boşluğa düşüp boşlukta boğulmalarına sebebiyet vermektedir.

Gençlerimiz bazen bu boşluğu doldurmak için çareyi bazen alkolde, bazen uyuşturucu maddelerde ve maalesef bazen de intihar etmekte bulmaktadır.

Gençlerin gelecek kaygısı, asgari ücretlilerin geçim sıkıntısı, esnafın ödeme sıkıntıları artarak devam etmektedir.

İhtiyaç ürünlerine gelen zamlar ile birlikte alım gücünün de düşmesiyle vatandaşlar uçuruma sürüklenmektedir.” Dedi.

Daha önce Saadet Partisi Kocasinan İlçe Başkanı ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı da bu konuyu dile getirmişlerdi.

İNTİHARLARIN SORUMLUSU İKTİDARDIR

Gelinen tablodan vatandaşların huzursuz olduğunu belirten Şahan,” Bugün 25 yaşında bir genç AKP hükümetinin eğitim ve ekonomi politikasıyla büyümüş, bu yaşına gelmiştir. Eğer bu genç psikolojik bir sıkıntıya, maddi manevi bir buhrana giriyorsa ve son olarak çareyi intihar etmekte buluyorsa bu kötü neticenin en büyük sorumlusu ülkemizi tek başına yöneten iktidar yetkilileridir.” Dedi.

Saadet Partisi Kayseri Gençlik Kolları Başkanı Yasin Şahan sözlerini bitirken “Saadet Partisi Kayseri Gençlik Kolları olarak yetkililerden isteğimiz intihar vakalarının artışıyla ilgili olarak araştırma ekibi kurulması, nedenlerinin araştırılması, kılcal damarlara kadar girilmesidir.

Biz Saadet Partisi Kayseri Gençlik Kolları olarak üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazır olduğumuzu bildiriyor, bütün STK’lara ve partilere bu konuyla alakalı toplanıp ortak kararlar alma adına buradan bir çağrıda bulunuyoruz.

1997 yılında Necmettin Erbakan başkanlığında, Milli Görüş iktidarında maddi ve manevi ne başardı isek Milli Görüş’ün tek temsilcisi Saadet Partisi çatısı altında çözüm önerilerimizin olduğunu ve bu çözüm önerilerini uygulamak için elimizden gelenin fazlasını yapacağımızı defahatle bildiriyoruz.” Dedi.

Yorumlar